Do niektorých múčnikov rada používam rumové hrozienka a výborne sa mi osvedčilo mať ich naložené vopred. Je to veľmi praktické – sú po ruke vždy, keď treba.
Suroviny
sušené hrozienka
rum (40 % a viac)
Postup
V sitku hrozienka opláchnem prúdom horúcej vody, aby sa zbavili prípadných nečistôt a povrchového oleja.
Nechám ich odkvapkať a dobre osuším pomocou papierovej kuchynskej utierky.
Vložím ich do čistého, suchého pohára, zalejem rumom, pohár vzduchotesne uzavriem a odložím do chladničky.
Hrozienka musia byť úplne ponorené – aj po niekoľkých hodinách, keď zväčšia objem!
V prípade potreby teda dolejem rum.
Pri dodržaní vysokého hygienického štandardu vydržia v chlade 6 až 12 mesiacov.
Aj počas skladovania ich treba stále udržiavať ponorené.
Takto pripravené hrozienka používam do palaciniek, závinov, báboviek, vianočiek, orechových koláčov a mnohých ďalších múčnikov. Využitie je široké.
V peknom balení potešia aj ako darček tých, ktorí s nimi radi pečú.
Chcete si na pohár vytlačiť podobnú etiketu ako mám ja? 😉
⬇⬇
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára