utorok 25. novembra 2025

BRAVČOVÉ KARÉ S BYLINKOVOU KRUSTOU

Bravčové karé s chrumkavou kôrkou, so zemiakovou kašou, hráškom a jablkom. Komplet jedlo do hodinky na stole, vrátane prípravy a tepelnej úpravy. Chutné, sýte a celkom jednoduché.


Suroviny / na 2 porcie
2 plátky bravčové karé
500 g zemiaky
300 g mrazený hrášok
1 ks jablko
1 ks červená cibuľa (alebo šalotka)
2 PL strúhanka 
1 PL bylinky
1 čl horčica
1 čl olej
maslo
mlieko
mleté čierne korenie
soľ
 
 
  
Postup
Najskôr rozohrejem rúru na 200 °C teplovzduch (resp. 220 °C bez neho).
 
Ošúpem zemiaky, nakrájam na menšie kusy a varím v osolenej vode približne 15–20 minút, kým nezmäknú. 
 
V menšej miske zmiešam hrubšiu strúhanku (Panko), horčicu, olej, soľ, korenie a bylinky. Najčastejšie tu kombinujem sušenú petržlenovú vňať a pažítku.
 
Mäso očistím, prípadne mierne naklepem a ochutím soľou a mletým čiernym korením
Plátky uložím na vymastený plech a na ne navrstvím ochutenú strúhanku. Jemne pritlačím. 
Pečiem 15–20 minút pri 200 °C teplovzduch

Medzitým na panvici na troche masla opražím nadrobno nakrájanú cibuľu, pridám k nej hrášok, na menšie kusy nakrájané jablko a krátko opečiem (3–5 minút).

Uvarené zemiaky scedím, pridám niekoľko plátkov masla, trocha mlieka a popučím na kašu.

Servírujem na tanier spolu s mäsom a hráškovou zmesou. Ihneď podávam.
Pri mäse sa vytvorí trocha výpeku; kto má rád, preleje ním mäso alebo kašu.


hrášok často obmieňam s čerstvou strukovou fazuľkou

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly