Bravčové
karé s chrumkavou kôrkou, so zemiakovou kašou, hráškom a jablkom. Komplet jedlo do hodinky na stole, vrátane prípravy a tepelnej úpravy.
Chutné, sýte a celkom jednoduché.
Suroviny / na 2 porcie
2 plátky bravčové karé
500 g zemiaky
300 g mrazený hrášok
1 ks jablko
1 ks červená cibuľa (alebo šalotka)
2 PL strúhanka
1 PL bylinky
1 čl horčica
1 čl olej
maslo
mlieko
mleté čierne korenie
soľ
Postup
Najskôr rozohrejem rúru na 200 °C teplovzduch (resp. 220 °C bez neho).
Ošúpem zemiaky, nakrájam na menšie kusy a varím v osolenej vode približne 15–20 minút, kým nezmäknú.
V
menšej miske zmiešam hrubšiu strúhanku (Panko), horčicu, olej, soľ,
korenie a bylinky. Najčastejšie tu kombinujem sušenú petržlenovú
vňať a pažítku.
Mäso
očistím, prípadne mierne naklepem a ochutím soľou a mletým čiernym
korením.
Plátky uložím na vymastený plech a na ne navrstvím ochutenú
strúhanku. Jemne pritlačím.
Pečiem 15–20 minút pri 200 °C teplovzduch.
Medzitým
na panvici na troche masla opražím nadrobno nakrájanú cibuľu, pridám k
nej hrášok, na menšie kusy nakrájané jablko a krátko opečiem (3–5
minút).
Uvarené zemiaky scedím, pridám niekoľko plátkov masla, trocha mlieka a popučím na kašu.
Servírujem na tanier spolu s mäsom a hráškovou zmesou. Ihneď podávam.
Pri mäse sa vytvorí trocha výpeku; kto má rád, preleje ním mäso alebo kašu.
![]() |
| hrášok často obmieňam s čerstvou strukovou fazuľkou |

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára