streda 1. júna 2011

JEDNODUCHÉ KURA Z RÍMSKEHO HRNCA



Suroviny
1 ks kura vcelku
1 ks cibuľa žltá
1 ks cibuľa červená
2 ks jarná cibuľka
3 strúčiky cesnak
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
olej, soľ, med


Postup
Rímsky hrniec (aj s vrchnákom) si pripravím štandardným spôsobom, tzn. 15-25 minút ho namáčam vo vode, aby do pórov nasiakol vodu.
Kurča umyjem a osuším. V miske zmiešam med, olej, mletú červenú papriku, korenie a soľ. Zmesou dobre potriem kura zo všetkých strán (aj zvnútra).
Cibuľu a cesnak očistím a nakrájam - cibuľu na menšie kúsky, cesnak na hrubšie plátky.
Rímsky hrniec vyberiem z vody, zvonka trochu osuším a vložím doňho kura. Podlejem ho trochou vody, posypem cibuľou a cesnakom, hrniec prikryjem vrchnákom a vložím do rúry.
Pečiem (de facto dusím) v stredne vyhriatej rúre asi 1 hodinu. Podlievať netreba, rímsky hrniec zabezpečí vnútornú paru. Posledných 10-15 minút dopekám odkryté, aby sa koža upiekla dočervena.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly