streda 1. júna 2011

JEDNODUCHÉ KURA Z RÍMSKEHO HRNCA



Suroviny
1 ks celé kura 
2–3 ks cibuľa
3 strúčiky cesnak
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
olej, soľ, med


Postup
Rímsky hrniec aj s vrchnákom pripravím štandardným spôsobom – asi 30 minút ho namáčam vo vode, aby pórmi nasiakol vodu. 
 
Kurča umyjem a osuším. V miske zmiešam med, olej, mletú červenú papriku, čierne korenie a soľ. Zmesou dobre potriem kura zo všetkých strán, aj zvnútra.
 
Cibuľu a cesnak očistím a nakrájam – cibuľu na menšie kúsky, cesnak na hrubšie plátky. 
Rímsky hrniec vyberiem z vody, zvonka trochu osuším a vložím doňho kura
Podlejem ho trochou vody, posypem cibuľou a cesnakom, prikryjem vrchnákom a vložím do rúry.  
 
Pečiem (resp. dusím) v stredne vyhriatej rúre, cca 170°C asi 1 hodinu. Podlievať netreba, rímsky hrniec zabezpečí vnútornú paru. Posledných 10-15 minút dopekám odkryté, aby sa koža upiekla dočervena. 
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly