Klasika v inom šate.
Suroviny
patizón
pohánková múka
pohánkové vločky
kukuričná strúhanka
vajce, soľ
pohánková múka
pohánkové vločky
kukuričná strúhanka
vajce, soľ
kokosový olej bez vône
Postup
Patizón ošúpem, zbavím jadierok a očistený ho nakrájam na plátky (cca 1,5 cm hrubé).
Jednotlivé plátky osolím, obalím najskôr v hladkej pohánkovej múke, potom v rozšľahanom a osolenom vajci a nakoniec v pohánkových vločkách. Namiesto pohánkových vločiek môžte použiť aj kukuričnú strúhanku.
Vyprážam v horúcom tuku (zvoľte podľa potreby). Pri nízkosacharidovej, resp. kvasinkovej diéte použite kokosový olej bez vône.
Podávam napríklad s zelerovými hranolkami a domácimi tzatzikmi.
Jednotlivé plátky osolím, obalím najskôr v hladkej pohánkovej múke, potom v rozšľahanom a osolenom vajci a nakoniec v pohánkových vločkách. Namiesto pohánkových vločiek môžte použiť aj kukuričnú strúhanku.
Vyprážam v horúcom tuku (zvoľte podľa potreby). Pri nízkosacharidovej, resp. kvasinkovej diéte použite kokosový olej bez vône.
Podávam napríklad s zelerovými hranolkami a domácimi tzatzikmi.
Jedlo je upravené pre bezlepkovú stravu, vhodné aj pre nízkosacharidovú, resp. protikvasinkovú (protiplesňovú) diétu*, samozrejme, nie denne 😉
*Zvyčajne má protikvasinková diéta niekoľko fáz, na jej začiatku je povolených len zopár potravín, neskôr je to voľnejšie. Uistite sa, že suroviny a postupy v tomto recepte sú v súlade s Vašimi aktuálnymi potrebami, v prípade pochybností sa poraďte s Vašim ošetrujúcim lekárom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára