štvrtok 18. októbra 2018

VYPRÁŽANÝ PATIZÓN (bezlepkovo)


Klasika v inom šate. 

Suroviny
patizón
pohánková múka
pohánkové vločky
kukuričná strúhanka
vajce, soľ
kokosový olej bez vône


Postup
Patizón ošúpem, zbavím jadierok a očistený ho nakrájam na plátky (cca 1,5 cm  hrubé).
Jednotlivé plátky osolím, obalím najskôr v hladkej pohánkovej múke, potom v rozšľahanom a osolenom vajci a nakoniec v pohánkových vločkách. Namiesto pohánkových vločiek môžte použiť aj kukuričnú strúhanku.
Vyprážam v horúcom tuku (zvoľte podľa potreby). Pri nízkosacharidovej, resp. kvasinkovej diéte použite kokosový olej bez vône.
Podávam napríklad s zelerovými hranolkami a domácimi tzatzikmi. 
 

Jedlo je upravené pre bezlepkovú stravu, vhodné aj pre nízkosacharidovú, resp. protikvasinkovú (protiplesňovú) diétu*, samozrejme, nie denne 😉

*Zvyčajne má protikvasinková diéta niekoľko fáz, na jej začiatku je povolených len zopár potravín, neskôr je to voľnejšie. Uistite sa, že suroviny a postupy v tomto recepte sú v súlade s Vašimi aktuálnymi potrebami, v prípade pochybností sa poraďte s Vašim ošetrujúcim lekárom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly