Suroviny
250 g jahody (čerstvé)
250 g rebarbora (čerstvá)
250 g rebarbora (čerstvá)
75 g cukor
2 PL mlieko
2 PL mak
soľ
250 g rezance
2 PL mlieko
2 PL mak
soľ
250 g rezance
Postup
Očistené jahody a rebarboru nakrájam na menšie kusy, zasypem 3 polievkovými lyžicami cukru, podlejem trochou vody (cca 1dl) a krátko podusím (5-10 minút). V recepte uvádzajú práškový cukor, ja zvyknem dať domáci vanilkový z kryštálového cukru.
Kým sa dusia jahody, uvarím cestoviny, najlepšie sú širšie rezance.
Medzitým tiež zohrejem mlieko, zvyšný cukor, štipku soli a nakoniec prisypem celý (nepomletý) mak. Zmes nechám krátko prevrieť a po vypnutí do nej vložím uvarené, scedené rezance. Dobre premiešam, aby sa obalili makom.
Hotovú ovocnú zmes rozmixujem a rozdelím na taniere, na ňu kladiem kôpky makových rezancov.
Z uvedeného množstvo vyjdu 2 väčšie porcie (hl. jedlo), alebo 4 menšie (ako dezert).
*v bezlepkovej verzii použite napr. kukuričné rezance, pohánkové, ryžové a pod.
*vo vegánskej verzii použite rastlinné mlieko
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára