pondelok 22. októbra 2018

ROLKY Z GRILOVANÉHO BAKLAŽÁNU


Chutná ľahká večera, alebo predjedlo. Nenáročné na prípravu, vcelku ľahké na trávenie, výživné.


Suroviny
baklažán
feta
červená cibuľa
uhorka
stonkový zeler
čili papričky
slnečnicové semienka
olej, soľ

Postup
Umytý a osušený baklažán pozdĺžne nakrájam na tenšie plátky (cca 3 - 5 mm) a z oboch strán ugrilujem. Používam gril, alebo grilovaciu panvicu jemne potretú olejom.
Syr feta, alebo podobný syr "balkánskeho typu" rozmrvím, alebo nastrúham a zmiešam s nadrobno nakrájanou červenou cibuľou. Ak chcete plnku krémovejšiu, prejdite ju tyčovým mixérom. Zvyčajne nedosáľam, syr je slaný dosť. Zmesou natriem baklažánové plátky a zrolujem ich.
Podstielku pripravím z ošúpanej uhorky, ktorú zbavím zrniečok a nakrájam na menšie kúsky, z nakrájaného stonkového zeleru a čili papričiek (oboje na plátky), ktoré spolu premiešam a posypem nasucho opečenými slnečnicovými semienkami. Podstielku podľa potreby dochutím soľou, pokvapkám olejom, alebo citrónovou šťavou. Pokojne pridajte aj bylinky (napr. bazalka, mäta).
Inšpirácia: Vojtech Artz

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly