Suroviny
1/2 hrnčeka pohánkové vločky
1/4 hrnčeka pšenové vločky
1/4 hrnčeka amarantove puffky (pufovaný amarant)
1/2 hrnčeka orieškov (mandle, lieskovce, para, alebo pekanové orechy)
1/4 hrnčeka pšenové vločky
1/4 hrnčeka amarantove puffky (pufovaný amarant)
1/2 hrnčeka orieškov (mandle, lieskovce, para, alebo pekanové orechy)
1 - 2 PL tuk (kokosový olej bez vône)
2 - 3 čl brezový cukor (xylitol)
2 - 3 čl brezový cukor (xylitol)
štipka soli
1 čl škorica
1 čl škorica
Hrnček = 2dl
Postup
Do menšieho pekáča nasypem vločky pohánkové, pšenové a amarantové puffky. Pridám k nim oriešky, veľké kusy nasekám na menšie. Ochutím štipkou soli a brezovým cukrom, pokvapkám kokosovým olejom a dobre premiešam. Krátko zapečiem, cca 8-10 minút na 180°C.
Hotovú zmes vytiahnem z rúry a kým je ešte horúca, primiešam do nej plnú čajovú lyžičku škorice. Vychladnutú zmes skladujem v dóze. Dávka je zhruba na 2 porcie.
Recept ako je uvedený je vhodný pri protikvasinkovej/protiplesňovej diéte, nízkosacharidovej, bezlepkovej, bezlaktózovej, redukčnej a pod. Vhodný pre vegetariánov aj vegánov.
*Zvyčajne má protikvasinková diéta niekoľko fáz, na jej začiatku je povolených len zopár potravín, neskôr je to voľnejšie. Uistite sa, že suroviny a postupy v tomto recepte sú v súlade s Vašimi aktuálnymi potrebami, v prípade pochybností sa poraďte s Vašim ošetrujúcim lekárom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára