sobota 6. augusta 2016

OMELETA SO ZELENINOU (tortilla de verduras)


Sýte jedlo z dostupných surovín, veľmi variabilné, recept sa môže hodiť aj pri zužitkovaní zvyškov zeleniny z chladničky.


Suroviny
3 - 5 ks zemiaky uvarené v šupke
1 ks cibuľa červená
1 ks paprika žltá
1 ks paprika červená
2 hrste hrášok (čerstvý, alebo mrazený)
5 - 6 ks vajcia
tuk
soľ, mleté čierne korenie


Postup
Zeleninu očistím a nakrájam. Zemiaky na menšie kúsky, cibuľu na tenké plátky, papriky na kocky.
Na tuku opečiem najskôr cibuľu s paprikou..
.. pridám zemiaky, hrášok, opečenú zmes okorením, osolím..
.. a zalejem rozmiešanými vajcami.
Opekám pomaly, na najslabšom plameni, kým nie je omeleta zospodu hotová (opečená do zlatista). Potom ju opatrne pretočím (ak je príliš veľká, pomôžem si tanierom) a aj z druhej strany opečiem do zlatista.
Hotovú vyklopím na tanier a krájam jednotlivé porcie.
Omeleta chutí samotná, teplá aj studená. Môže sa však tiež podávať s kyslou uhorkou, alebo smotanovou omáčkou (dipom), niekto si na teplú rád pridá aj syr a nechá ho roztopiť.
Celkovo sa dajú suroviny zaujímavo obmieňať, môže sa použiť napríklad cuketa, brokolica, špenát, zelené fazuľky, mrkva, špargľa, paradajky, huby.. podľa sezóny, alebo jednoducho, čo má kto rád. Jedlo je veľmi variabilné a preto je aj výsledná chuť vždy iná.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly