piatok 15. júla 2016

BAKLAŽÁNOVÁ OMÁČKA


Jedlo je upravené pre vegánsku, vegetariánsku, bezlaktózovú a bezlepkovú stravu, nízkosacharidovú diétu, protikvasinkovú/protiplesňovú diétu*


Suroviny
1 ks baklažán
1 ks paprika žltá
1 ks cibuľka jarná
1/2 ks cibuľa červená
1 - 2 strúčiky cesnak
2 PL olej (kokosový bez vône)
soľ
pažítka čerstvá


Postup
Baklažán v šupke umyjem, kde - tu poprepichujem špajdľou, zabalím do alobalu a dám piecť asi na 1 hodinu do rúry vyhriatej na 200°C.
Medzitým si očistím a nakrájam zvyšnú zeleninu. V zásade je jedno na akú veľkosť, či tvar, v závere sa bude mixovať. Nakrájanú zeleninu krátko opečiem na rozpálenom tuku a nechám vychladnúť.
Upečený baklažán ošúpem a pridám k ostatnej zelenine. Všetko spolu v kuchynskom robote rozmixujem na kašu, ochutím soľou, posekanou čerstvou pažítkou a cesnakom.
Servírujem napríklad s chutnou pohánkovou cestovinou. 

*Zvyčajne má protikvasinková diéta niekoľko fáz, na jej začiatku je povolených len zopár potravín, neskôr je to voľnejšie. Uistite sa, že suroviny a postupy v tomto recepte sú v súlade s Vašimi aktuálnymi potrebami, v prípade pochybností sa poraďte s Vašim ošetrujúcim lekárom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly