Jedlo je upravené pre vegánsku, vegetariánsku,
bezlaktózovú a bezlepkovú stravu, nízkosacharidovú diétu,
protikvasinkovú/protiplesňovú diétu*
Suroviny
1 ks baklažán
1 ks paprika žltá
1 ks cibuľka jarná
1/2 ks cibuľa červená
1 - 2 strúčiky cesnak
2 PL olej (kokosový bez vône)
soľ
pažítka čerstvá
Postup
Baklažán v šupke umyjem, kde - tu poprepichujem špajdľou, zabalím do alobalu a dám piecť asi na 1 hodinu do rúry vyhriatej na 200°C.
Medzitým si očistím a nakrájam zvyšnú zeleninu. V zásade je jedno na akú veľkosť, či tvar, v závere sa bude mixovať. Nakrájanú zeleninu krátko opečiem na rozpálenom tuku a nechám vychladnúť.
Upečený baklažán ošúpem a pridám k ostatnej zelenine. Všetko spolu v kuchynskom robote rozmixujem na kašu, ochutím soľou, posekanou čerstvou pažítkou a cesnakom.
Servírujem napríklad s chutnou pohánkovou cestovinou.
*Zvyčajne má protikvasinková diéta niekoľko fáz, na jej začiatku je povolených len zopár potravín, neskôr je to voľnejšie. Uistite sa, že suroviny a postupy v tomto recepte sú v súlade s Vašimi aktuálnymi potrebami, v prípade pochybností sa poraďte s Vašim ošetrujúcim lekárom.
Servírujem napríklad s chutnou pohánkovou cestovinou.
*Zvyčajne má protikvasinková diéta niekoľko fáz, na jej začiatku je povolených len zopár potravín, neskôr je to voľnejšie. Uistite sa, že suroviny a postupy v tomto recepte sú v súlade s Vašimi aktuálnymi potrebami, v prípade pochybností sa poraďte s Vašim ošetrujúcim lekárom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára