Jednoduchý, mäkučký dezert, ktorý zvládne aj začiatočník.
Suroviny
Cesto:
2 ks vajcia
80 g práškový cukor
10 g vanilkový cukor
1–2 PL kakao
0,6 dl mlieko
0,6 dl olej
125 g hladká múka
1 čl prášok do pečiva
soľ
Plnka:
200 g tvaroh (krémový)
250 ml smotana na šľahanie
2 PL med
citrónová šťava podľa chuti
Pekáč = 25 x 21 cm
Postup
Najskôr spravím plnku, aby sa stihla chladiť. Tvaroh, smotanu a med vyšľahám do hladkej, kompaktnej a mierne hustej zmesi. Dochutím citrónovou šťavou a odložím do chladničky.
Sladká smotana sa môže nahradiť pochúťkovou, v tom prípade citrón netreba.
Rúru zapnem na 170°C, aby sa stihla vyhriať, kým budem robiť cesto.
Vajcia, práškový cukor, vanilkový cukor a kakao vyšľahám do hustej peny.
Pridám mlieko, olej a znovu dobre vyšľahám. Nakoniec postupne primiešam preosiatu múku s práškom do pečiva a štipkou soli.
Cesto vylejem na plech vystlaný papierom na pečenie a vložím do zohriatej rúry. Pečiem 25-30 minút.
Skontrolujem špajdľou, či je korpus skutočne dobre upečený a nechám ho úplne vychladnúť.
Pozdĺžne ho prerežem na dve polovice. Spodnú rovnomerne natriem vychladeným krémom, prikryjem vrchnou a nechám ešte asi na 1 hodinu chladiť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára