piatok 1. apríla 2011

KAKAOVO-TVAROHOVÝ REZ
Kinder mliečny rez

 
Jednoduchý, mäkučký dezert, ktorý zvládne aj začiatočník. 


Suroviny
Cesto:
2 ks vajcia
80 g práškový cukor
10 g vanilkový cukor
1–2 PL kakao
0,6 dl mlieko 
0,6 dl olej
125 g hladká múka
1 čl prášok do pečiva
soľ 

Plnka:
200 g tvaroh (krémový)
250 ml smotana na šľahanie
2 PL med
citrónová šťava podľa chuti 


Pekáč = 25 x 21 cm
 
 
Postup
Najskôr spravím plnku, aby sa stihla chladiť. Tvaroh, smotanu a med vyšľahám do hladkej, kompaktnej a mierne hustej zmesi. Dochutím citrónovou šťavou a odložím do chladničky.
Sladká smotana sa môže nahradiť pochúťkovou, v tom prípade citrón netreba.
 
Rúru zapnem na 170°C, aby sa stihla vyhriať, kým budem robiť cesto.
Vajcia, práškový cukor, vanilkový cukor a kakao vyšľahám do hustej peny. 
 
 
Pridám mlieko, olej a znovu dobre vyšľahám. Nakoniec postupne primiešam preosiatu múku s práškom do pečiva a štipkou soli.
 
 
Cesto vylejem na plech vystlaný papierom na pečenie a vložím do zohriatej rúry. Pečiem 25-30 minút.
 
 
Skontrolujem špajdľou, či je korpus skutočne dobre upečený a nechám ho úplne vychladnúť.
 
 
Pozdĺžne ho prerežem na dve polovice. Spodnú rovnomerne natriem vychladeným krémom, prikryjem vrchnou a nechám ešte asi na 1 hodinu chladiť.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly