Jednoduchý a osviežujúci dezert, pripravený za pár minút. Zvládne ho aj začiatočník, no poteší aj tých, ktorí neradi pečú, ale radi maškrtia.
Suroviny
1 ks čerstvý ananás
1–2 PL med
1 PL limetková šťava
škorica, soľ
Postup
Ošúpem ananás a nakrájam ho na približne 1 cm hrubé plátky.
Med, šťavu z limetky, škoricu a štipku soli spolu dobre zmiešam. Ak nemáte limetku, môžete použiť aj citrón.
Do pripravenej zmesi namáčam jednotlivé plátky ananásu a grilujem ich z oboch strán na rozpálenom grile alebo v grilovacej panvici. V závere sa môže aj podliať rumom a flambovať.
Podávam najčastejšie s kyslou smotanou, alebo čokoládovou zmrzlinou.
Aktualizované 24.08.2025
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára