nedeľa 1. mája 2011

GRILOVANÝ ANANÁS

Jednoduchý a osviežujúci dezert, pripravený za pár minút. Zvládne ho aj začiatočník, no poteší aj tých, ktorí neradi pečú, ale radi maškrtia. 



Suroviny
1 ks čerstvý ananás
1–2 PL med
1 PL limetková šťava
škorica, soľ


Postup
Ošúpem ananás a nakrájam ho na približne 1 cm hrubé plátky. 
Med, šťavu z limetky, škoricu a štipku soli spolu dobre zmiešam. Ak nemáte limetku, môžete použiť aj citrón.
Do pripravenej zmesi namáčam jednotlivé plátky ananásu a grilujem ich z oboch strán na rozpálenom grile alebo v grilovacej panvici.  V závere sa môže aj podliať rumom a flambovať.
Podávam najčastejšie s kyslou smotanou, alebo čokoládovou zmrzlinou.
 
 
 
   
 
Aktualizované 24.08.2025

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly