V reštaurácii mi zachutil tak, že som si ho musela zakrátko urobiť aj doma.
Suroviny
Cesto
150 g múka ryžová lepkavá (glutinous)
150 g tekvica
50 g múka hladká pšeničná
40 g cukor
Plnka
1 konzerva fazuľa sladká červená Azuki
olej
Postup
Tekvicu nakrájam na väčšie kúsky, uvarím domäkka a nechám vychladnúť.
Zmiešam ryžovú múku, hl. pšeničnú múku, cukor a tekvicu. Ryžová múka nemá byť obyčajná (rice flour), ale sladká-lepkavá (glutinous rice flour).
Zmes spracujem na hladké cesto a dám na cca 1 hodinu do chladničky. Komu je naponáhlo, môže vynechať, ale s vychladeným cestom sa pracuje lepšie.
Urobím valec, rozdelím ho na približne rovnaké kúsky..
.. a dám do nich plnku z červenej fazule.
Červenú fazuľu Azuki je možné kúpiť v predajniach s ázijskými, či exotickými potravinami, stále bežnejšia je však už aj v obchodoch typu Tesco, Kaufland a poobne. Okrem sušenej strukoviny je dostať už aj spracovanú Azuki pastu, alebo konzervu. Ja som použila tú. Kto má len sušenú azuki, uvarí si ju napríklad v tlakovom hrnci, popučí a podľa potreby zmieša s cukrom. Moja fazuľa v konzerve bola už ocukrená, stačilo ju len rozpučiť a rozmiešať na kašovitú konzistenciu.
´
Jednotlivé koláčiky opatrne zabalím tak, aby z nich plnka nevytekala a na panvičke opečiem.
Skúšala som ich variť, pariť aj vyprážať..
.. najlepšie však boli opečené, na troche oleja.
*Ešte tepelne neupravené koláčiky je možné zamraziť a využívať ako domáci polotovar. Stačí ich rozložiť napríklad na jemne pomúčenú dosku a dať do mrazničky na pár minút (15-30), kým trochu namrznú (aby sa o seba nelepili, keď ich potom dám spolu). Po stuhnutí sa už môžu všetky vložiť do jedného vrecúška a skladovať v mrazničke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára