V reštaurácii mi zachutil tak, že som si ho musela zakrátko urobiť aj doma.
Suroviny
Cesto
150 g ryžová múka (lepkavá)
150 g tekvica (alebo sladký zemiak)
50 g pšeničná múka (hladká)
40 g cukor
Plnka
1 konzerva fazuľa Adzuki
olej
Postup
Najskôr pripravím tekvicu. Nakrájam ju na väčšie kusy, uvarím domäkka a nechám vychladnúť. Rovnako sa môže použiť aj sladký zemiak.

Zmiešam obe múky, cukor a mäkkú tekvicu.
Ryžová múka nemá byť obyčajná (rice flour), ale lepkavá (glutinous rice flour).

Zmes spracujem na hladké cesto a dám na cca 1 hodinu do chladničky. Ak sa ponáhľate, tento krok môžete vynechať, no s chladeným cestom sa pracuje jednoduchšie.

Z cesta urobím valec a rozdelím ho na približne rovnaké kúsky.

Do každého vložím plnku z červenej fazule Adzuki.

Moja konzervovaná fazuľa bola už osladená, stačilo ju rozpučiť a rozmiešať na kašovitú konzistenciu. Ak použijete suchú fazuľu, uvarte ju a oslaďte podľa chuti.

Koláčiky dôkladne zabalím, aby plnka nevytiekla, a opečiem na panvičke s trochou tuku.

Ešte tepelne neupravené koláčiky sa dajú zmraziť ako polotovar. Stačí ich rozložiť vedľa seba na jemne pomúčenú dosku v jednej vrstve a vložiť do mrazničky na 15–30 minút.
Po stuhnutí sa už môžu uložiť do jedného vrecúška a krátkodobo skladovať v mrazničke.
Aktualizované 25.08.2025
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára