nedeľa 31. júla 2011

TEKVICOVÝ KOLÁČIK S ADZUKI


V reštaurácii mi zachutil tak, že som si ho musela zakrátko urobiť aj doma.
 
 
 
Suroviny
 Cesto
150 g ryžová múka (lepkavá)
150 g tekvica (alebo sladký zemiak)
50 g pšeničná múka (hladká)
40 g cukor
 
Plnka
1 konzerva fazuľa Adzuki
 olej
 
 
Postup
Najskôr pripravím tekvicu. Nakrájam ju na väčšie kusy, uvarím domäkka a nechám vychladnúť. Rovnako sa môže použiť aj sladký zemiak. 
 
Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 1
 
Zmiešam obe múky, cukor a mäkkú tekvicu.  
Ryžová múka nemá byť obyčajná (rice flour), ale lepkavá (glutinous rice flour). 
 
Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 2
 
Zmes spracujem na hladké cesto a dám na cca 1 hodinu do chladničky. Ak sa ponáhľate, tento krok môžete vynechať, no s chladeným cestom sa pracuje jednoduchšie.
 
Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 3
 
Z cesta urobím valec a rozdelím ho na približne rovnaké kúsky.
 
Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 4
 
Do každého vložím plnku z červenej fazule Adzuki.
 
Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 5
 
Moja konzervovaná fazuľa bola už osladená, stačilo ju rozpučiť a rozmiešať na kašovitú konzistenciu. Ak použijete suchú fazuľu, uvarte ju a oslaďte podľa chuti. 
 
Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 6´
 
Koláčiky dôkladne zabalím, aby plnka nevytiekla, a opečiem na panvičke s trochou tuku.
  
Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 7
 
Ešte tepelne neupravené koláčiky sa dajú zmraziť ako polotovar. Stačí ich rozložiť vedľa seba na jemne pomúčenú dosku v jednej vrstve a vložiť do mrazničky na 1530 minút.
Po stuhnutí sa už môžu uložiť do jedného vrecúška a krátkodobo skladovať v mrazničke. 

 
 
Aktualizované 25.08.2025 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly