utorok 1. januára 2013

EXTRA ĽAHKÝ DEZERT


Totálne jednoduchý, ľahšie to snáď už nejde. Zvládne ho nielen začiatočník, určite aj dieťa. Pomerne rýchla a nenáročná dobrota bez múky a pridaného cukru, pripravená len z dvoch surovín.

Suroviny / 1 porcia
1 ks väčší sladký zemiak (batát)
mlieko
 

Postup
Sladký zemiak ošúpem, nakrájam na menšie kusy, dám do rajnice a zalejem mliekom tak, aby boli všetky kusy ponorené. 
 
Pre jemnejšiu chuť je možné namiesto mlieka použiť smotanu. Pre bezlaktózovú verziu nahraďte mlieko bezlaktózovým produktom alebo rovno vegánsky rastlinným mliekom, či vodou. Do dezertu sa hodí aj kokosové mlieko, pridá výbornú exotickú chuť. 
 
Zemiaky uvediem do varu a nechám pomaly variť, kým nezmäknú. 
Potom ich rozpučím alebo premiešam ponorným mixérom na kašu.
Ak je zmes príliš hustá, zriedim ju trochou mlieka, smotany alebo vody a ešte krátko prehrejem.
 
Kašu servírujem v miske. Môže sa dochutiť maslom, škoricou, kakaom, karobom, orechmi, drobným bobuľovým ovocím atď., chutná je však aj samotná.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly