nedeľa 1. januára 2012

AVOKÁDOVÁ NÁTIERKA – základná


Rýchla základná nátierka z avokáda, ktorá je jednoducho skvelá.
 
 
Suroviny
1 ks zrelé avokádo
1–2 strúčiky cesnak
šťava z citróna
mleté čierne korenie
soľ


Postup
Do kuchynského robota (food processor) dám mäkkú dužinu z avokáda, prihodím strúčik-dva cesnaku, ochutím mletým čiernym korenímsoľou a šťavou z citróna
Množstvo si určí každý podľa svojej chute.
 
Kto nemá, či nechce použiť food processor, môže avokádo rozpučiť vidličkou (s dozretým je to hračka), cesnak doňho pretlačí cez lis a ďalej už pokračuje rovnako.
 
Hotovú nátierku ihneď servírujem alebo podľa potreby nechám krátko zachladiť. 
Skladujem v chladničke vo vzduchotesnej nádobe. 
 
 
 
Nátierka je v tejto podobe vhodná pre vegánsku, vegetariánsku, bezlaktózovú a bezlepkovú stravu alebo nízkosacharidovú diétu. 
Kombinácia avokádo + cesnak + citrón môže byť prospešná pri podpore trávenia, boji proti kvasinkám a plesniam (napr. pri kandidóze) alebo počas protikvasinkovej/protiplesňovej diéty, po užívaní antibiotík či iných liekov.

 

Aktualizované 13.11.2025

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly