Rýchla základná nátierka z avokáda, ktorá je jednoducho skvelá.
Suroviny
1 ks zrelé avokádo
1–2 strúčiky cesnak
šťava z citróna
mleté čierne korenie
soľ
Postup
Do kuchynského robota (food processor) dám mäkkú dužinu z avokáda, prihodím strúčik-dva cesnaku, ochutím mletým čiernym korením, soľou a šťavou z citróna.
Množstvo si určí každý podľa svojej chute.
Kto nemá, či nechce použiť food processor, môže avokádo rozpučiť vidličkou (s dozretým je to hračka), cesnak doňho pretlačí cez lis a ďalej už pokračuje rovnako.
Hotovú nátierku ihneď servírujem alebo podľa potreby nechám krátko zachladiť.
Skladujem v chladničke vo vzduchotesnej nádobe.
Nátierka je v tejto podobe vhodná pre vegánsku, vegetariánsku,
bezlaktózovú a bezlepkovú stravu alebo nízkosacharidovú diétu.
Kombinácia avokádo + cesnak + citrón môže byť prospešná pri podpore trávenia, boji proti kvasinkám a plesniam (napr. pri kandidóze) alebo počas protikvasinkovej/protiplesňovej diéty, po užívaní antibiotík či iných liekov.
Aktualizované 13.11.2025
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára