sobota 8. októbra 2011

VÝBORNÝ ŠALÁT – NÁTIERKA


Toto nie je diétny zeleninový šalát, ale taký, ktorý môže zachutiť aj tým, čo inak zeleninu veľmi nemusia. Tento sýty šalát chutí najlepšie dobre vychladený.

 
Suroviny
1 kg zemiaky
3 ks mrkva
2 ks petržlen
1/4 ks zeler
1/4 ks kaleráb
250 g lovecká saláma (alebo čingovská)
2 PL práškový cukor
2 PL ocot
1 pohár majonéza
soľ, mleté čierne korenie, worcesterská omáčka


Postup
Očistenú zeleninu uvarím vcelku do polomäkka.

Nátierka - šalát (fotorecept) - obrázok 2
 
Zemiaky v šupke uvarím v slanej vode. Môže sa pridať bobkový list, celé čierne a nové korenie. 
 
Nátierka - šalát (fotorecept) - obrázok 3
 
Salámu nakrájam na menšie kúsky a v mise zmiešam s majonézou, cukrom a octom.
 
Nátierka - šalát (fotorecept) - obrázok 4
 
Pridám vychladnuté zemiaky a zeleninu, oboje najemno nastrúhané.
 
Nátierka - šalát (fotorecept) - obrázok 5
 
Ochutím soľou, korením, worcesterskou omáčkou a premiešam.
 
Nátierka - šalát (fotorecept) - obrázok 6
 
Hotový šalát odložím aspoň na 1 hodinu do chladničky.
Môže sa servírovať aj ako nátierka. 
 
Nátierka - šalát (fotorecept) - obrázok 7

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly