piatok 19. augusta 2011

ZEMIAKOVO–CUKETOVÉ KLOBÚČIKY


Recept bol čistou improvizáciou. Pôvodne to malo byť celkom iné jedlo, ale začítala som sa pri varení zemiakov a vzniklo tak niečo úplne nové. 


 Suroviny
zemiaky
cuketa
chorizo
cesnak
petržlenová vňať
soľ
tvrdý syr
mletá červená paprika
tuk


Postup
V osolenej vode uvarím v šupke zemiaky viac ako treba 😉. 
Na tuku opečiem plátky choriza (resp. klobásy) a dobre umytú, na kúsky nakrájanú cuketu. Pridám ošúpané zemiaky, krátko opečiem a premiešam. Vznikne kašovitá zmes. 
Pridám prelisovaný cesnak, sekanú petržlenovú vňať a podľa potreby dosolím

Zemiaky s chorizom - plán B (fotorecept) - obrázok 1
 
Plech na muffiny potriem tukom a do každej "misky" vložím jeden plátok choriza
 
Zemiaky s chorizom - plán B (fotorecept) - obrázok 2
 
Formu naplním pripravenou zmesou.
 
Zemiaky s chorizom - plán B (fotorecept) - obrázok 3
 
Navrch uložím kúsky syra a posypem mletou červenou paprikou (pokojne aj údenou). 
 
Zemiaky s chorizom - plán B (fotorecept) - obrázok 4
 
V horúcej rúre zapekám asi 20 minút pri 180-200°C.
 
Zemiaky s chorizom - plán B (fotorecept) - obrázok 5
 
Vyklopím (ide to ľahko) ..
 
Zemiaky s chorizom - plán B (fotorecept) - obrázok 6
 
.. a servírujem. 
 
Zemiaky s chorizom - plán B (fotorecept) - obrázok 7
 
Podávam teplé, so zeleninovým šalátom, čerstvou zeleninou, alebo posypané strúhaným tvrdým syrom, ktorý sa navrchu pekne roztopí. Chutné sú však aj studené. 
 
Zemiaky s chorizom - plán B (fotorecept) - obrázok 8

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly