Recept vznikol čistou improvizáciou, pôvodne to malo byť celkom iné jedlo, nuž ale začítala som sa pri varení zemiakov, rozvarili sa a tak vznikol nový recept ♨.
Suroviny
zemiaky
cuketa
chorizo (alebo klobása)
cesnak
petržlenová vňať
soľ
petržlenová vňať
soľ
tvrdý syr
mletá červená paprika
tuk
tuk
Postup
V osolenej vode uvarím v šupke zemiaky viac ako treba 😉. Na tuku opečiem plátky choriza a dobre umytú, na kúsky nakrájanú cuketu. Pridám ošúpané zemiaky, krátko opečiem a premiešam. Keďže zemiaky sú rozvarené, postupne sa rozsypú a vznikne kaša . Pridám prelisovaný cesnak, sekanú petržlenovú vňať a podľa potreby dosolím.
Formu naplním pripravenou zmesou.
Navrch uložím kúsky syra a posypem mletou červenou paprikou (pokojne aj údenou).
V horúcej rúre zapekám asi 20 minút pri 180-200°C.
Vyklopím (ide to ľahko)..
.. a servírujem.
Podávam teplé, so zeleninovým šalátom, čerstvou zeleninou, alebo posypané strúhaným tvrdým syrom, ktorý sa navrchu pekne roztopí.
Chutné sú však aj studené.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára