Recept bol čistou improvizáciou. Pôvodne to malo byť celkom iné jedlo, ale začítala som sa pri varení zemiakov a vzniklo tak niečo úplne nové.
Suroviny
zemiaky
cuketa
chorizo
cesnak
petržlenová vňať
soľ
petržlenová vňať
soľ
tvrdý syr
mletá červená paprika
tuk
tuk
Postup
V osolenej vode uvarím v šupke zemiaky viac ako treba 😉.
Na tuku opečiem plátky choriza (resp. klobásy) a dobre umytú, na kúsky nakrájanú cuketu. Pridám ošúpané zemiaky, krátko opečiem a premiešam. Vznikne kašovitá zmes.
Pridám prelisovaný cesnak, sekanú petržlenovú vňať a podľa potreby dosolím.

Plech na muffiny potriem tukom a do každej "misky" vložím jeden plátok choriza.

Formu naplním pripravenou zmesou.

Navrch uložím kúsky syra a posypem mletou červenou paprikou (pokojne aj údenou).

V horúcej rúre zapekám asi 20 minút pri 180-200°C.

Vyklopím (ide to ľahko) ..

.. a servírujem.

Podávam teplé, so zeleninovým šalátom, čerstvou zeleninou, alebo posypané strúhaným tvrdým syrom, ktorý sa navrchu pekne roztopí.
Chutné sú však aj studené.

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára