Suroviny
starší chlieb (alebo pečivo)
cibuľa
cesnak
majorán
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
soľ
petržlenová vňať
hladká múka (alebo strúhanka ) podľa potreby
hladká múka (alebo strúhanka ) podľa potreby
tuk na vysmážanie (bravčová masť, olej)
Postup
Tvrdý starší chlieb nechám rozmočiť v primeranom množstve vody (prípadne mlieku). Dobre vyžmýkam, pridám na drobno nakrájanú cibuľu (jarnú, červenú, alebo šalotku), prelisovaný cesnak, ochutím korením, soľou a petržlenovou vňaťou. V prípade potreby prisypem múku a zmes premiešavam, kým nie je kompaktná. Vajíčko netreba, zmes drží dobre pokope aj bez neho, ak ste si však nie istí, pokojne pridajte, jedlu to neublíži 😉
Na panvici rozpálim tuk a v ruke formujem placky. Vkladám ich do horúceho tuku a vyprážam z oboch strán.
Hotové placky nechám odkvapkať a ešte horúce podávam. Sú mäkké a po krajoch chrumkavé. Výborne chutia s kyslou uhorkou, alebo zeleninovým šalátom, či len tak samotné.
***Chlieb v plackách pri vyprážaní dosť pije tuk, dajú sa však upiecť v rúre. Ja ich dávam na plech vystlaný papierom na pečenie, iba máličko potretý tukom. Pečiem pri 180 - 200°C do zlatista.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára