utorok 5. januára 2010

KARFIOLOVÁ PIZZA


Jednoduchá pizza z karfiolu bez múky, ktorá zasýti bruško, no nezaťaží žalúdok. 🍕 🍕 🍕


Suroviny
350 g karfiol
2 ks vajcia
100 g syr
oregano
cesnak, soľ
tuk na vymazanie formy


Postup
Najskôr rozohrejem rúru na 210° C.
V kuchynskom robote nadrobno nasekám karfiol. Môže sa pridať aj cesnak, 1-2 strúčiky. 

 
Karfiol zmiešam s nastrúhaným syrom. Používam eidam, goudu, čedar, alebo mozzarellu. 
Ku zmesi pridám rozšľahané vajíčka, ochutím soľou a oreganom. So soľou opatrne, pozor na slanosť použitého syra. 
 
 
Plech vysteliem papierom na pečenie a potriem tukom. Používam olej, alebo masť.
Zmes na papier rovnomerne rozotriem, vrstva by nemala byť vyššia ako pol centimetra. 
Plech vložím do horúcej rúry a pri 210°C pečiem cca 15 - 20 minút, resp. pokiaľ je korpus pekne dozlata upečený. Hotový základ "pizze" ďalej ochutím podľa potreby. 
 
 
Tu som použila mozzarellu a máličko šunky. Navrch som ešte jemne posypala sušené oregano.
 
 
Takto pripravenú pizzu dám ešte na cca 10 minút zapiecť pri rovnakej teplote (210°C).
 


Jedlo je vhodné pre bezlaktózovú a bezlepkovú stravu, nízkosachardiovú diétu, protikvasinkovú/protiplesňovú diétu* V takom prípade ako syr použite napríklad nezrejúcu bezlaktózovú mozzarellu, a ako tuk kokosový olej bez vône.

*Zvyčajne má protikvasinková diéta niekoľko fáz, na jej začiatku je povolených len zopár potravín, neskôr je to voľnejšie. Uistite sa, že suroviny a postupy v tomto recepte sú v súlade s Vašimi aktuálnymi potrebami, v prípade pochybností sa poraďte s Vašim ošetrujúcim lekárom.
 
 
Aktualizované 11.07.2025

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly