streda 1. júna 2016

KAPUSTOVÝ LANGOŠ (4ks)


Verzia langoša pre tých, ktorí nemôžu klasickú pšeničnú múku, inú lepkovú múku, alebo ani niektoré druhy bezlepkových múk (napr. ryžová, zemiaková..). Langoš je okrem bezlepkovej diéty vhodný aj pre bezlaktózovú, nízkosacharidovú, protiplesňovú/protikvasinkovú*.


Suroviny
400 g kapusta čerstvá
200 g  múka pohánková hladká
4 ks vajce
1 - 2 ks cibuľka jarná
soľ
tuk na vyprážanie

Postup
Očistenú kapustu nakrájam na menšie kúsky, jarnú cibuľku na kolieska, pridám vajcia a zmes osolím.
Zasypem ju pohánkovou múkou..
.. a dobre premiešam. Keď je cesto príliš husté, môže sa mierne nariediť vodou.
Na panvicu dám tuk (napr. kokosový olej bez vône), nechám ho poriadne rozohriať a následne na strednom výkone postupne vyprážam jednotlivé langoše. Z tejto dávky vyjdú 4ks, záleží ako veľké ich robíte.
Lyžicou, alebo žufankou zmes naberiem, vložím ju do horúceho tuku a utľapkám do tvaru langoša.
 Vyprážam z oboch strán do zlatista.
Hotový langoš nechám odkvapkať od tuku a ihneď servírujem. Potieram ho cesnakovou vodou ako klasický langoš.
Ďalej si ho už ochutí každý podľa seba a svojich potrieb. Napríklad domácimi tzatzikmi zo stečeného jogurtu, cesnaku a nastrúhanej uhorky.
Podobne sa dá langoš spraviť aj z kelu, chutí rovnako dobre.
 

 Inšpirácia: mijaita

*Zvyčajne má protikvasinková diéta niekoľko fáz, na jej začiatku je povolených len zopár potravín, neskôr je to voľnejšie. Uistite sa, že suroviny a postupy v tomto recepte sú v súlade s Vašimi aktuálnymi potrebami, v prípade pochybností sa poraďte s Vašim ošetrujúcim lekárom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly