Srdiečka mám asi najradšej na cibuľke, no výborné sú aj grilované.
Ideálne na vonkajšom grile s pridanou vôňou dymu, ale v byte postačí aj
panvica.. a radšej veľa nedymte 😉.
Suroviny
300 g srdiečka kuracie
1 - 2 PL med
1 PL šťava limetková
1 PL sójová omáčka
5 - 7 strúčikov cesnak
1 PL olej
zázvor
mleté čierne korenie
čili paprička
petržlenová vňať
1 - 2 PL med
1 PL šťava limetková
1 PL sójová omáčka
5 - 7 strúčikov cesnak
1 PL olej
zázvor
mleté čierne korenie
čili paprička
petržlenová vňať
Postup
Med,
limetkovú (príp. citrónovú) šťavu, sójovú omáčku, pretlačený cesnak,
nastrúhaný zázvor (podľa chuti) a olej zmiešam, ochutím mletým čiernym korením,
prípadne troškou sušeného čili. Soľ nedávam, stačí sójová omáčka. Do
marinády pridám asi za hrsť nasekanej petržlenovej vňate a nechám v nej
očistené kuracie srdiečka odležať aspoň 3 hodiny, prípadne cez noc (na
grilovačku nasledujúci deň).
Namarinované srdiečka napichujem na pripravené špajdle. Tie je dobré vopred namočiť do vody, aby z nich pri jedení išli srdiečka ľahko dolu. Pre tepelnú úpravu na panvici ich napichujem po 3 ks, je to praktické (veľkosť panvice) a možno aj vkusnejšie. Na vonkajší gril idú zvyčajne na celú dĺžku špajdle, záleží od situácie.
Z chladničky ich vytiahnem asi pol hodinu pred grilovaním, aby neboli úplne studené. Grilujem z oboch strán, do zlatista.
Tentokrát som ich robila doma na panvici (cca 7-10 minút) a keď boli hotové, ešte som ich zabalila na asi 10 minút do alobalu. Medzitým som spravila prílohu - zelené fazuľky.
Zvyšná marináda sa využije pri servírovaní, buď tak ako je, alebo trochu prehriata a zredukovaná. Ak toto ochutenie srdiečok nie je práve vaša šálka kávy, skúste napríklad kombináciu cesnak, bazalka/oregano, biele víno. Takéto srdiečka sú vždy príjemným spestrením grilovačiek.
Namarinované srdiečka napichujem na pripravené špajdle. Tie je dobré vopred namočiť do vody, aby z nich pri jedení išli srdiečka ľahko dolu. Pre tepelnú úpravu na panvici ich napichujem po 3 ks, je to praktické (veľkosť panvice) a možno aj vkusnejšie. Na vonkajší gril idú zvyčajne na celú dĺžku špajdle, záleží od situácie.
Z chladničky ich vytiahnem asi pol hodinu pred grilovaním, aby neboli úplne studené. Grilujem z oboch strán, do zlatista.
Tentokrát som ich robila doma na panvici (cca 7-10 minút) a keď boli hotové, ešte som ich zabalila na asi 10 minút do alobalu. Medzitým som spravila prílohu - zelené fazuľky.
Zvyšná marináda sa využije pri servírovaní, buď tak ako je, alebo trochu prehriata a zredukovaná. Ak toto ochutenie srdiečok nie je práve vaša šálka kávy, skúste napríklad kombináciu cesnak, bazalka/oregano, biele víno. Takéto srdiečka sú vždy príjemným spestrením grilovačiek.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára