Moje najobľúbenejšie cestoviny, hlavne v lete, z čerstvých a voňavých rajčín 🍅🍅🍅
Suroviny
500 g cestovín
500 g paradajky
1 ks pór
3-4 strúčiky cesnak
4 PL olivový olej
2 ks čili papričky
100 g pecorino
soľ
soľ
Postup
Pripravím si všetky suroviny: Paradajky nakrájam na menšie kúsky, chilli papričky a pór na plátky, cesnak na drobno, čerstvú petržlenovú vňať nasekám a pecorino nastrúham.
Keď mám všetky suroviny pripravené, ako prvé dám variť cestoviny, omáčka sa robí pomerne rýchlo, stihnem ju kým sa uvaria 😉
Na olivovom oleji krátko opečiem nakrájaný cesnak a čili papričky, len aby sa rozvinula ich vôňa. Ja som tentokrát čili vynechala.
Pridám pór, premiešam a krátko spolu opečiem.
Pridám nakrájané paradajky..
.. osolím, premiešam..
.. a krátko povarím. Ak sú paradajky kyslejšie, zvyknem pridať trochu cukru.
Nakoniec pridám čerstvú petržlenovú vňať..
..premiešam..
.. a odstavím od zdroja tepla. Omáčka je hotová naozaj za pár minút. Nie je dôvod zeleninu zdĺhavo mučiť varom, stačí ju len prehriať, zredukovať tekutinu a paradajky aj pór si zachovajú svoju peknú farbu a chuť.
Medzitým sa dovaria cestoviny, akurát čas spojiť ich s omáčkou. Odkvapkané cestoviny vložím do omáčky, premiešam a podávam posypané pecorinom (úvodný obrázok),
alebo ich vložím do misiek, prelejem omáčkou a posypem pecorinom. Ako komu vyhovuje viac. Ja preferujem cestoviny priamo do omáčky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára