streda 1. decembra 2010

🇮🇹 CESTOVINY S OMÁČKOU ARRABIATA


Moje najobľúbenejšie cestoviny, hlavne v lete, z čerstvých a voňavých rajčín 🍅🍅🍅


 Suroviny
500 g cestovín
500 g paradajky
1 ks pór
3-4 strúčiky cesnak
4 PL olivový olej
2 ks čili papričky
100 g pecorino
soľ


Postup
Pripravím si všetky suroviny: Paradajky nakrájam na menšie kúsky, chilli papričky a pór na plátky, cesnak na drobno, čerstvú petržlenovú vňať nasekám a pecorino nastrúham.
 
 
Keď mám všetky suroviny pripravené, ako prvé dám variť cestoviny, omáčka sa robí pomerne rýchlo, stihnem ju kým sa uvaria 😉
 
Na olivovom oleji krátko opečiem nakrájaný cesnak a čili papričky, len aby sa rozvinula ich vôňa. Ja som tentokrát čili vynechala.
 
 
Pridám pór, premiešam a krátko spolu opečiem. 
 
 
Pridám nakrájané paradajky.. 
 
 
.. osolím, premiešam.. 
 
 
.. a krátko povarím. Ak sú paradajky kyslejšie, zvyknem pridať trochu cukru. 
 
 
Nakoniec pridám čerstvú petržlenovú vňať..
 
 
..premiešam..
 
 
.. a odstavím od zdroja tepla. Omáčka je hotová naozaj za pár minút. Nie je dôvod zeleninu zdĺhavo mučiť varom, stačí ju len prehriať, zredukovať tekutinu a paradajky aj pór si zachovajú svoju peknú farbu a chuť. 
 
Medzitým sa dovaria cestoviny, akurát čas spojiť ich s omáčkou. Odkvapkané cestoviny vložím do omáčky, premiešam a podávam posypané pecorinom (úvodný obrázok), 
 
 
alebo ich vložím do misiek, prelejem omáčkou a posypem pecorinom. Ako komu vyhovuje viac. Ja preferujem cestoviny priamo do omáčky. 
 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly