Chutné, sýte jarné jedlo.
Suroviny
Omáčka:
500 ml sladká smotana
150-200 g tvrdý syr
50-80 g parmezán
biele korenie, muškátový oriešok, soľ
Špargľa:
1-2 zväzky biela špargľa
soľ
Šunka:
50 g maslo
200 g šunka
Postup
Pripravím si k ruke všetky potrebné suroviny.
Omáčka: Smotanu zohrejem, pridám do nej strúhaný tvrdý syr, trochu mletého muškátového oriešku, mleté biele korenie a jemne soli. Soľ nie je potrebná ak je syr slanší. Strúhaný parmezán pridávam na záver. Povarím len krátko, aby sa syr rozpustil a spojil so smotanou. Hotová omáčka je stredne hustá. Špargľa: Bielu špargľu očistím - šúpem škrabkou na zemiaky, od hlavičky smerom nadol a tvrdý koniec odlomím, alebo odkrojím. Vyšší úzky hrniec si naplním vodou, ktorú osolím a nastojato doňho vložím očistenú špargľu (hrubým koncom dolu, hlavičkou hore). Špargľu varím cca 7 max.10 minút, aby nebola surová, ale zároveň chrumkavá.
Šunka: V panvičke roztopím maslo a krátko na ňom opečiem na kocky nakrájanú šunku.
Podávam so zemiakmi, tentokrát pečenými a natvrdo uvareným vajíčkom.
S opečenou kvakou.
S dusenými novými zemiakmi (s mletou červenou paprikou a rascou). |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára